-
Agar-agar Alge albe marine. Se asemeana cu firele de nylon. Se foloseste si in locul gelatinei.
-
Muguri de bambus Se utilizeaza taiat in fasii sau felii
-
Esenta de banane Este aromatizantul dulcurilor chinezesti
-
Aripoare de rechin . Este o delicatesa scumpa si rara. Conform credintei populare mareste virilitatea masculina.
-
Sos de ardei iute
-
Anason stelat ( Badian) Des utilizat la condimentarea supelor si fripturilor
-
Glutamat Se foloseste ca condiment. Este cunoscut pentru efectele favorabile asupra sistemului nervos.
-
Ghimbir . Aromatizant cunoscut si pentru calitatile de afrodoziac.
-
Sos Hoi sin . Cu gust picant dulceag, preparat din boabe de soia, de culoare brun roscat. Des utilizat la fezandare.
-
Sos de scoici . Aromatizant deosebit de gustos , preparat din sos de soia si scoici cu diferite condimente.
-
Coriandru verde . Se mai numeste si patrunjelul chinezesc
-
Lici. Fruct de culoare alba seamana cu capsunele.
-
Lotus . Se folosesc, radacinile in mancarurile de legume, semintele ca si condiment , iar in frunze se invelesc diverse umpluturi.
-
Mix-ul de 5 condimente .Amestec din anason stelat, piper de Sichuan , chimion dulce, cuisoare si scortisoare chinezesti ( Cassia).
-
Castane de apa ( trapa natans )
-
Seminte de sesam . Bogate in lecitina si fosfati. Des utilizat in bucataria orientului indepartat, este condimentul salatelor si sosurilor.
-
Ulei de sesam Folosit mai ales ca condimentul diverselor paste.
-
Boabe de soia Cel mai des utilizat in bucataria orientala. Soiurile difera ca culoare si marime.
-
Germeni de soia
-
Sos de soia Folosit aproape la toate felurile de mancare.
-
To-fu sau Dowfu ( branza din soia ) Deseori adaugat mancarurilor din peste si carne. Se poate condimenta divers datorita gustului neutru.
-
Paste din soia . Preparate din faina de soia, transparente, seamana cu firele de nylon .
-
Jujuba, curmale chinezesti. Se folosesc crude sau uscate, fierte cu zahar sau in miere, coapte sau prajite in cuptor.
-
Cassia – scortisoare chinezesti
-
Seminte de ienupar
-
Muguri de crin
-
Piper de Sichuan