bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

 

 

  • Agar-agar Alge albe marine. Se asemeana cu firele de nylon. Se foloseste si in locul gelatinei.
  • Muguri de bambus Se utilizeaza taiat in fasii sau felii
  • Esenta de banane Este aromatizantul dulcurilor chinezesti
  • Aripoare de rechin . Este o delicatesa scumpa si rara. Conform credintei populare mareste virilitatea masculina.
  • Sos de ardei iute
  • Anason stelat ( Badian) Des utilizat la condimentarea supelor si fripturilor
  • Glutamat Se foloseste ca condiment. Este cunoscut pentru efectele favorabile asupra sistemului nervos.
  • Ghimbir . Aromatizant cunoscut si pentru calitatile de afrodoziac.
  • Sos Hoi sin . Cu gust picant dulceag, preparat din boabe de soia, de culoare brun roscat. Des utilizat la fezandare.
  • Sos de scoici . Aromatizant deosebit de gustos , preparat din sos de soia si scoici cu diferite condimente.
  • Coriandru verde . Se mai numeste si patrunjelul chinezesc
  • Lici. Fruct de culoare alba seamana cu capsunele.
  • Lotus . Se folosesc, radacinile in mancarurile de legume, semintele ca si condiment , iar in frunze se invelesc diverse umpluturi.
  • Mix-ul de 5 condimente .Amestec din anason stelat, piper de Sichuan , chimion dulce, cuisoare si scortisoare chinezesti ( Cassia).
  • Castane de apa ( trapa natans )
  • Seminte de sesam . Bogate in lecitina si fosfati. Des utilizat in bucataria orientului indepartat, este condimentul salatelor si sosurilor.
  • Ulei de sesam Folosit mai ales ca condimentul diverselor paste.
  • Boabe de soia Cel mai des utilizat in bucataria orientala. Soiurile difera ca culoare si marime.
  • Germeni de soia
  • Sos de soia Folosit aproape la toate felurile de mancare.
  • To-fu sau Dowfu ( branza din soia ) Deseori adaugat mancarurilor din peste si carne. Se poate condimenta divers datorita gustului neutru.
  • Paste din soia . Preparate din faina de soia, transparente, seamana cu firele de nylon .
  • Jujuba, curmale chinezesti. Se folosesc crude sau uscate, fierte cu zahar sau in miere, coapte sau prajite in cuptor.
  • Cassia – scortisoare chinezesti 
  • Seminte de ienupar
  • Muguri de crin
  • Piper de Sichuan   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Home] [ Meniu ][ Gastronomie ]

-------------------------------------------------------------------------------------------

Restaurantul chinezesc Marele Zid

Site creat de CaPeCo Serv Brasov 2005 Designed by Judith Dandu

 

bucataria moduri condimente ustensile betigase maniere ceai retete