BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

 

 

  • Agar-agar Alge albe marine. Se asemeana cu firele de nylon. Se foloseste si in locul gelatinei.
  • Muguri de bambus Se utilizeaza taiat in fasii sau felii
  • Esenta de banane Este aromatizantul dulcurilor chinezesti
  • Aripoare de rechin . Este o delicatesa scumpa si rara. Conform credintei populare mareste virilitatea masculina.
  • Sos de ardei iute
  • Anason stelat ( Badian) Des utilizat la condimentarea supelor si fripturilor
  • Glutamat Se foloseste ca condiment. Este cunoscut pentru efectele favorabile asupra sistemului nervos.
  • Ghimbir . Aromatizant cunoscut si pentru calitatile de afrodoziac.
  • Sos Hoi sin . Cu gust picant dulceag, preparat din boabe de soia, de culoare brun roscat. Des utilizat la fezandare.
  • Sos de scoici . Aromatizant deosebit de gustos , preparat din sos de soia si scoici cu diferite condimente.
  • Coriandru verde . Se mai numeste si patrunjelul chinezesc
  • Lici. Fruct de culoare alba seamana cu capsunele.
  • Lotus . Se folosesc, radacinile in mancarurile de legume, semintele ca si condiment , iar in frunze se invelesc diverse umpluturi.
  • Mix-ul de 5 condimente .Amestec din anason stelat, piper de Sichuan , chimion dulce, cuisoare si scortisoare chinezesti ( Cassia).
  • Castane de apa ( trapa natans )
  • Seminte de sesam . Bogate in lecitina si fosfati. Des utilizat in bucataria orientului indepartat, este condimentul salatelor si sosurilor.
  • Ulei de sesam Folosit mai ales ca condimentul diverselor paste.
  • Boabe de soia Cel mai des utilizat in bucataria orientala. Soiurile difera ca culoare si marime.
  • Germeni de soia
  • Sos de soia Folosit aproape la toate felurile de mancare.
  • To-fu sau Dowfu ( branza din soia ) Deseori adaugat mancarurilor din peste si carne. Se poate condimenta divers datorita gustului neutru.
  • Paste din soia . Preparate din faina de soia, transparente, seamana cu firele de nylon .
  • Jujuba, curmale chinezesti. Se folosesc crude sau uscate, fierte cu zahar sau in miere, coapte sau prajite in cuptor.
  • Cassia – scortisoare chinezesti 
  • Seminte de ienupar
  • Muguri de crin
  • Piper de Sichuan   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Home] [ Meniu ][ Gastronomie ]

-------------------------------------------------------------------------------------------

Restaurantul chinezesc Marele Zid

Site creat de CaPeCo Serv Brasov 2005 Designed by Judith Dandu

 

bucataria moduri condimente ustensile betigase maniere ceai retete