BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

 

Pentru practicarea artei culinare chinezesti, trebuiesc invatate cateva tehnici si tehnologii esentiale. Prima faza este transarea, care este diferita de cea europeana. Ingredientele sunt taiate in mici bucatele, fasii, ca timpul de preparare sa fie cat mai scurt, pastrand astfel culoarea si consistenta particulara. In bucataria chinezeasca condimentarea se face inaintea sau in timpul prepararii in scopul penetrarii gusturilor. Des folosit este fezandarea in sare, sos de soia si diverse condimente. Condimentarea se foloseste pentru accentuarea gustului ingredientului de baza nu pentru suprimarea lui. In bucataria chinezeasca intalnim o mare diversitate de folosire a diferitelor modalitati si temperature de pregatire a hranei, oparire, fierberea in abur, fierbere la foc iute sau lent, prajire la temperaturi mari, frigere in tigaie sau pe gratar si multe alte combinatii. De fapt este vorba de urmarirea atenta a reactiilor chimice din timpul prepararii mancarurilor. A prepara diferit inseamna a condimenta diferit. Un rol important il are alegerea culorilor ingredientelor ele trebuie sa armonizeze perfect intre ele.

 

 

[Home] [ Meniu ][ Gastronomie ]

-------------------------------------------------------------------------------------------

Restaurantul chinezesc Marele Zid

Site creat de CaPeCo Serv Brasov 2005 Designed by Judith Dandu

 

bucataria moduri condimente ustensile betigase maniere ceai retete