bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

 

Cateva reguli despre cum trebuie sa se poarte un chinez binecrescut la masa

  • Nu sorbi supa
  • Mesteca cu gura inchisa
  • Nu rontai oasele
  • Daca ai gustat nu pune inapoi in farfurie
  • Nu lua bucata cea mai mare
  • Nu alege bucatile din supa
  • Nu condimenta in castronul comun
  • Nu te scobi in dinti

Mananca incet . La masa nu vezi chinez grabit, alimentele se savureaza dupa o masticatie coraspunzatoare.

Nu bea mult in timpul mesei. Chinezii aplica specific aceasta regula. De obicei chinezii nu beau in timpul mesei, dar mancarurile chinezesti nu sunt uscate si intre feluri se servesc supe.

Mananca des. Nimic nu este mai daunator decat sa sari peste micul dejun, sa iei o masa de pranz pe fuga si sa consumi o cina consistenta. Pe parcursul zilei alimentele necesare organismului, trebuiesc distribuite corect, dupa metoda chinezeasca cel putin de cinci ori trebuie sa mancam in fiecare zi. Desigur a manca des nu inseamna si mult.

Sa consumam fructe, legume si cereale chiar daca nu suntem vegetarieni. Legumele contin toate elementele necesare organismului si catalizatori.

Succesiunea felurilor de mancare la chinezi. Este diferita de cea europeana supa-peste-carne-desert, felurile de peste si carne adeseori sunt servite impreuna, dupa care urmeaza o supa si un fel dulce. Dupa care urmeaza iar peste sau pasare, masa incheiandu-se cu o alta supa. Daca studiem succesiunea felurilor la o masa chinezeasca observam o logica a lor, se tine seama nu doar de gustul ingredientelor, dar se urmaresc si modalitatile de preparare. O cina intotdeauna contine peste, pasare si porc.

In China se deosebesc doua modalitati de servire a mesei cea de sarbatoare si cea de familie.

La cea de sarbatoare se are in vederede numarul invitatilor. Numarul felurilor de mancare servite este intotdeauna un numar par. Se tin cont de urmatoarele aspecte:

  • Consistenta si culoarea ingredientelor trebuie armonizate.
  • Nu se foloseste acelasi ingredient de doua ori,
  • Nu se repeta modalitatile de preparare
  • Nu se pot repeta garniturile.

La cea de familie, felurile de mancare sunt servite simultan. Se tine cont de numarul persoanelor care servesc masa. Se servesc un numar de feluri de mancare cati sunt la masa plus unu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Home] [ Meniu ][ Gastronomie ]

-------------------------------------------------------------------------------------------

Restaurantul chinezesc Marele Zid

Site creat de CaPeCo Serv Brasov 2005 Designed by Judith Dandu

 

bucataria moduri condimente ustensile betigase maniere ceai retete