Satarul chinezesc In loc de cutit in bucataria chinezeasca se foloseste satarul cu lama subtire. Se folosesc toate laturile , chiar si manerul pentru diferitele operatii din bucatarie. Se poate folosi la transarea diferitelor matrii prime, curatarea pestelui, taierea surcelelor, zdrobirea usturoiului, baterea carnii.
WOK in chineza hu sau huo. Printre obiectele din bucataria chinezeasca, cel mai des folosit este ceaunul cazanelul chinezesc. In forma semisferica, ceaunul este din fonta, aluminiu sau inox. Este principalul instrument si de nelipsit intr-o bucatarie chinezeasca. Este bine daca inaite de folosire este incalzit, si dupa aceea se adauga uleiul pentru prajit, astfel nu se mai lipeste mancarea. Chinezii spun “ceaun fierbinte, ulei cald”. Chiar daca este de marime mai mare, datorita formei se pot gati in el si cantitati mici. Utilizand o sita imediat obtinem un vas ideal pentru a prepara in abur.
Alte ustensile ar fi diferitele, pensule, perii, lopatele, betigasele.